Cildiniz ve saçlarınız kuru ve cansız mı? Nedeni bu hastalık olabilir!

Hashimoto Hastalığı ve Belirtileri

Gençlerde de görülüyor

Günümüzde çevresel toksinler, aşırı iyot tüketimi, sigara kullanımı ve aşırı stres derken Hashimoto hastalığının giderek yaygınlaştığını belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeynep Ece Demirbaş, son yıllarda sadece yetişkinlerde değil gençlerde de görüldüğünü söylüyor. Hashimoto; sürekli yorgunluk, halsizlik, kilo verememe, cilt ve saç kuruluğu gibi belirtilerle kendini gösterirken tedavi edilmediğinde ciddi sonuçlara yol açabilir.

Otoimmün bir hastalık

Hashimoto hastalığı, bağışıklık sisteminin tiroit bezini hedef alıp iltihaplandırdığı otoimmün bir hastalık olarak tanımlanıyor. Dr. Zeynep Ece Demirbaş, hastalığın metabolizma üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, erken teşhis ve doğru tedavi ile kontrol altına alınabileceğini vurguluyor.

En sık görülen bağışıklık sistemi hastalığı!

Hashimoto tiroiditi, tüm otoimmün hastalıklar arasında en sık görülen hastalıktır. Ortaya çıkma sıklığı kadınlarda daha fazla olmasına rağmen erkeklerde ve tüm yaş gruplarında da görülebilir. Hashimoto hastalığının belirtileri genellikle yavaş geliştiği için fark edilmeyebilir. Bu nedenle erken teşhis büyük önem taşır.

Sağlıksız yaşam alışkanlıkları da neden olabiliyor!

Dr. Zeynep Ece Demirbaş’a göre, Hashimoto hastalığına sadece genetik faktörler değil, çevresel faktörler ve sağlıksız yaşam alışkanlıkları da neden olabilmektedir. Bu nedenle hastalığa karşı toplumsal farkındalığın artırılması gerekmektedir.

Hashimoto’da (Haşimato) bu belirtilere dikkat!

Dr. Zeynep Ece Demirbaş’a göre, Hashimoto hastalığı hipotiroidiye yol açtığında en sık görülen belirtiler şunlardır; sürekli halsizlik ve yorgunluk, kilo verememe, cilt ve saç kurulukları, kabızlık, depresif ruh hali, ödem, kas ağrıları, cinsel istekte azalma, adet düzensizlikleri ve üşüme gibi belirtiler görülebilir.

Related Posts

Tıbbi kenevir artık yasal: Eczanelerde satışına onay çıktı

Türkiye, tıbbi kenevir ürünlerinin eczanelerde kontrollü satışına izin veren tarihi bir yasayı hayata geçirdi. Sağlık Bakanlığı denetiminde yalnızca reçeteyle satılacak bu ürünler, özellikle kronik hastalıklarla mücadele eden hastalar için yeni bir umut olacak.

Ofiste çalışanlar için uyarı geldi: Egzersiz yapmak bile kurtarmaz…

Ofiste oturarak çalışanlar için sürekli sağlık uyarıları yapılıyor. Günlük olarak yapacakları egzersizler ile bu sağlık sorunlarını uzun vadede engelleyebilecekleri de uzmanlar tarafından söyleniyordu fakat yeni yapılan bir araştırmada oturarak çalışmanın beyne verdiği zararın egzersiz ile de geri döndürülemez olduğunu ortaya koydu.

Yargıtay kararını açıkladı: Sağlık çalışanlarına şiddeti teşvik edenler yandı

Yargıtay, sosyal medyada sağlık çalışanlarına şiddeti teşvik edenlere ilişkin emsal niteliğinde bir karara imza attı. Yargıtay, sağlık çalışanlarına şiddeti teşvik niteliğinde yorum yapana verilen cezayı onadı. “Hastanelerde dayak atmaya devam çoğu çok karaktersiz” şeklinde yorum yapan kişi hakkında “suç işlemeye alenen tahrik” suçundan verilen mahkumiyet, hukuka uygun bulundu.

Bitki çaylarındaki gizli tehlike: Artık eczanede satılacak

Bitki çaylarındaki gizli tehlike: Artık eczanede satılacak

Anne aşı olursa, bebek de korunuyor! Yenidoğanlarda hayati risk oluşturabiliyor

Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonra karşılaşabilecekleri ciddi enfeksiyonlara karşı korumak amacıyla artık rutin bağışıklama programına dahil edildi. Peki boğmaca neden bu kadar tehlikeli? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zeynep Utkan Korun yanıtladı.

Genç yaşlarda omurgasına özen gösteren kadınların 50 yaş sonrası rahat geçiyor

Omurga, vücudu birbiriyle devamlı iletişim halindeki kaslar sayesinde ayakta tutan bir sistemdir. Ana yapısını kemik-iskelet, bunlara hareket kabiliyeti veren eklemler ve güç üreten kaslar oluşturur. Uzm. Dr. Ayşe Yener Güçlü, kadınlarda görülen omurga rahatsızlıkları hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.