‘Sarı sayfa’ krizi: Yüksek ilan ücretleri kiralara yansıyor

Konut Sektöründe Danışmanlar İlan Ücretleri konusunda Endişeli

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki sorunlara bir yenisinin eklendiği konut sektöründe, emlak danışmanları artan ilan ücretlerine tepki gösteriyor. Geçtiğimiz yıllarda 200 ilan için 4.500 TL ödeyen danışmanlar, bugün aynı hizmet için 100 bin TL’ye kadar ödeme yapmak zorunda kalabiliyor. Bu durum karşısında seslerini yükselten danışmanlar, ticaret bakanlığı ve rekabet kurumuna yaklaşık 10.000 şikayet ilettiği belirtiliyor.

Danışmanlar, ilan ücretlerindeki artışın makul seviyelere çekilmesini talep ederken, 2023 yılında sektördeki en büyük ilan platformuna 40,1 milyon TL ceza uygulayan Rekabet Kurulu da bu konuda adımlar atmıştı.

İlanlar için Talep Edilen Ücretler Artık Uçuk Seviyede

Haber Global’ın aktardığına göre, yeni düzenlemelerle tekelleşmenin önüne geçilmesi ve vatandaşın daha adil ve ekonomik şartlarda ilan verebilmesi için adımlar atılıyor. ‘Sarı Sayfa’ olarak bilinen ilan siteleri, artık ilan başına 3.000 TL talep ederken, bu yüksek maliyetler ev sahipleri tarafından kiracılara yansıtılıyor. Bu da kiraların yükselmesine ve taraflar arasında mağduriyet yaşanmasına neden olabiliyor.

Emlak Danışmanlarından Fiyat Düşüşü Beklentisi

Tüm Emlak Danışmanları Birliği Başkanı Hakan Akçam, emlak danışmanlarının ekonomik zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirterek, ilan sitelerindeki fiyatların düşürülmesi gerektiğini vurguladı. Binlerce şikayete rağmen Ticaret Bakanlığı’nın bu konuda sessiz kaldığını belirten Akçam, hızlı bir çözüm için yetkililerin harekete geçmesi gerektiğini dile getirdi.

Akçam ayrıca, emlak danışmanlarının haklarının korunması için acil önlemler alınması gerektiğini de hatırlattı.

Şikayetler Yıllardır Devam Ediyor

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan da ilan sektöründeki durumu değerlendirerek, ticaret bakanlığı ile konuyu görüştüklerini ifade etti. Taylan, ilan sitelerinin keyfi fiyat artışlarına dikkat çekerek, ilan ücretlerinin belirli standartlara oturtulması gerektiğini savundu. Aksi halde, bu durumun vatandaşlar ve emlak danışmanlarını olumsuz etkileyeceği uyarısında bulundu.

Taylan, gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve bu durumun ilanlara yansıyan maliyetleri artırdığını dile getirerek, ilan sektöründe fiyat kontrolünün sağlanması gerektiğini belirtti.

Related Posts

Ped değil, altın paket: Kişisel bakım da artık lüks

Enflasyondaki dalgalanmalarla birlikte her ürüne de ayrıca zam geldi. Bu ürünlerden biri de kadınlar için çok önemli olan hijyenik pedler oldu. Kadınlar temel kişisel bakım ürünlerinin fiyatlarını karşılamak konusunda artık güçlük çekiyor. Bu yıl en uygun hijyenik pedin fiyatı 69,90 lira, en yüksek fiyatlı ped ise 400 lira.

Bitcoin’in tarihi rekorunun ardından altcoinler de atağa geçti

Bitcoin’in tarihi rekorunun ardından altcoinler de atağa geçti

2016’da Burger King’de satılan menü fiyatları sosyal medyada gündem oldu

2016 yılındaki 4,95’lik menü fiyatı enflasyonun 10 yılda geldiği noktayı gösterdi

Sberbank 10,5 milyar dolar kar elde etti

Sberbank’ın net karı yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 826,6 milyar rubleye (yaklaşık 10,5 milyar dolar) çıktı.

Fed tutanakları yayımlayacak: Faiz indirimi mi geliyor?

ABD Merkez Bankası (Fed), 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirdiği toplantının tutanaklarını bugün TSİ 21.00’de yayımlayacak. Piyasalar, bu tutanakları faiz indiriminin ne zaman başlayabileceğine dair ipuçları aramak için yakından takip ediyor …

İSO’dan çarpıcı rapor: Ekonomik kriz sanayiyi vurdu!

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2024 araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Raporda üretimden satışlar artsa da reel büyümenin durduğu ve kârlılık göstergelerinin gerilediği görüldü.