Yaşlılıkta Fiziksel Aktivite Kronik Hastalık Riskini Azaltır

Yaşlıların Fiziksel Aktivite ve Egzersizle Kronik Hastalık Riski Azalıyor!

Uzmanlar, yaşlılık döneminde sağlığın korunmasının fiziksel aktivite ile mümkün olduğunu belirtiyor. Yaşlı Bakımı Programı’ndan Dr. Büşra Kul, yaşlılara yönelik egzersizlerin kronik hastalık riskini azalttığını ve yaşam kalitesini artırmayı hedeflediğini vurguluyor.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan Yaşlı Bakımı Programı Öğr. Gör. Dr. Büşra Kul, yaşlıların sağlık durumunun korunması ve günlük yaşamlarının bağımsız şekilde sürdürülmesinin önemini vurgulayarak, fiziksel aktivite ve egzersizin yaşlılık dönemindeki kritik rolüne dikkat çekiyor.

Yaşlılar için Fiziksel Aktivite ve Egzersiz Önemli

Dr. Büşra Kul, yaşlılıkta sağlığın korunmasının öneminin altını çizerek, fiziksel aktivitenin kritik rol oynadığını belirtiyor. Sağlık durumunun korunması ve yaşam kalitesinin artırılması için düzenli ve doğru şekilde yapılan egzersizlerin hem bedensel hem zihinsel sağlığa katkı sağladığını ifade ediyor. Yaşlılara yönelik egzersiz programlarının, kronik hastalık riskini azaltmanın yanı sıra yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçladığını belirtiyor.

Zihinsel Gerileme Azalıyor…

Dr. Büşra Kul, yaşlıların sağlığına katkı sağlayacak aerobik egzersizlerin zihinsel gerilemeyi azaltacağını, esneklik ve denge egzersizlerinin düşme riskini azaltacağını, ev işleri ve bahçecilik gibi farklı egzersiz türlerinin ise zihinsel sağlığa olumlu etkisi olacağını öneriyor.

Sağlıklı Yaşlanma Fiziksel, Zihinsel ve Sosyal Sağlığı Kapsıyor

Dr. Büşra Kul, sağlıklı yaşlanmanın fiziksel sağlığın yanı sıra zihinsel ve sosyal sağlığın da önemini vurguluyor. Farklı aktivitelerle aktif bir yaşamın mümkün olduğunu ve böylece yaşam kalitesinin artabileceğini belirtiyor.

Yaşlı Sağlığında Uyku Kalitesi Önemli!

Yaşlı bireylerin sağlıklı uyku düzeni için düzenli uyku saatlerine, gündüz uykularından kaçınmaya ve ağır yemeklerden kaçınmaya dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizen Dr. Büşra Kul, uyku hijyeninin, uyku ortamının düzenlenmesinin ve uyku saatlerinin planlanmasının önemine değiniyor.

Düşmeler Önlemlerle Azaltılabilir!

Dr. Büşra Kul, yaşlılarda düşme olaylarının basit çevresel önlemler ve uygun egzersiz programlarıyla önlenebileceğini belirtiyor. Ev ışıklandırmasından kaymaz paspaslara kadar çeşitli önlemler alınabileceğini ifade ediyor.

Related Posts

Yargıtay kararını açıkladı: Sağlık çalışanlarına şiddeti teşvik edenler yandı

Yargıtay, sosyal medyada sağlık çalışanlarına şiddeti teşvik edenlere ilişkin emsal niteliğinde bir karara imza attı. Yargıtay, sağlık çalışanlarına şiddeti teşvik niteliğinde yorum yapana verilen cezayı onadı. “Hastanelerde dayak atmaya devam çoğu çok karaktersiz” şeklinde yorum yapan kişi hakkında “suç işlemeye alenen tahrik” suçundan verilen mahkumiyet, hukuka uygun bulundu.

Bitki çaylarındaki gizli tehlike: Artık eczanede satılacak

Bitki çaylarındaki gizli tehlike: Artık eczanede satılacak

Anne aşı olursa, bebek de korunuyor! Yenidoğanlarda hayati risk oluşturabiliyor

Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonra karşılaşabilecekleri ciddi enfeksiyonlara karşı korumak amacıyla artık rutin bağışıklama programına dahil edildi. Peki boğmaca neden bu kadar tehlikeli? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zeynep Utkan Korun yanıtladı.

Genç yaşlarda omurgasına özen gösteren kadınların 50 yaş sonrası rahat geçiyor

Omurga, vücudu birbiriyle devamlı iletişim halindeki kaslar sayesinde ayakta tutan bir sistemdir. Ana yapısını kemik-iskelet, bunlara hareket kabiliyeti veren eklemler ve güç üreten kaslar oluşturur. Uzm. Dr. Ayşe Yener Güçlü, kadınlarda görülen omurga rahatsızlıkları hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.

Cildiniz ve saçlarınız kuru ve cansız mı? Nedeni bu hastalık olabilir!

“Sürekli yorgun ve bitkin hissediyorum”, “Sabahları yataktan kalkmakta zorlanıyorum”, “Kendimi bir türlü ısıtamıyorum, sürekli üşüyorum”, “Su içsem kilo alıyorum”… Bu ve benzeri şikayetler Hashimoto (Haşimato) hastalığının belirtileri olabilir. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeynep Ece Demirbaş, Hashimoto’nun öne çıkan 10 belirtisini sıraladı.

Uzmanından “Aşırı sıcaklar kalbin yükünü artırıyor” uyarısı: Kalp hastaları hangi önlemleri almalı?

Uzmanından “Aşırı sıcaklar kalbin yükünü artırıyor” uyarısı: Kalp hastaları hangi önlemleri almalı?